Advertisement
HABERLER ABONE OL

(16:10'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, Amerikan dayanıklı tüketim malları siparişleri ve konut fiyatları verilerinin beklenenden daha yüksek çıkmasının ardından yükselirken, bakır, emtia grubundaki yükselişe öncülük etti. ABD Hazine tahvilleri değer kaybederken, İtalya ve İspanya tahvilleri yükseldi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi New York saati ile 09:30'da yüzde 0.3 yukarıda seyrederken, Stoxx Europe 600 Endeksi fazla değişmedi. bakır ve petrol fiyatları en az yüzde 0.8'lik artışlar gösterdi. İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi altı baz puan düşerek yüzde 4.55'e ve İspanya 10 yıllıklarının faizi beş baz puanlık düşüşle yüzde 4.92'ye geriledi. ABD Hazine tahvillerinin faizi ise iki baz puan artarak yüzde 1.94'e çıktı. Euro dolar karşısında fazla değişmeyerek 1.2863 dolar seviyesinde kaldı.

ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri Şubat ayında yüzde 5.7 yükselerek Eylül ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. ABD'de 20 kentteki konut fiyatlarını gösteren S&P/Case-Shiller Endeksi 2006 yılından bu yana en hızlı artışını gösterdi. Euro Bölgesi maliye bakanlarından oluşan Eurogrup'un başkanı ve Hollanda maliye bakanı Jeroen Dijsselbloem, dün yaptığı açıklamada, Kıbrıs bankalarının yenidens ermayelendirilmesinin diğer ülkelere de model olabileceğini kaydetmesinin ardından, yardım programlarının "ülkeye özel" olduğunu belirtti.

Londra'da Barclays Plc hisse senedi stratejisti Henk Potts, "Bazı maliye taraflı zorluklara karşşın, genel trend, ABD'de iyileşme olduğunu göstermeye devam ediyor," dedi ve "Piyasalar bir doğru şeklinde yukarı yönde hareket etmiyor ve geri çekilmeler için potansiyel var. Ancak halen temel göstergelerin çok destekleyici olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

(16:10'da güncellendi)