Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İngiliz Financial Times gazetesi ise Fed başkanı Ben S. Bernanke'nin yarın büyük ihtimalle tahvil alımında azaltmaya gideceğinin sinyalini vereceğini ileri sürdü.

Bernanke’nin çarşamba günü para politikası toplantısı ardından yapacağı konuşmada ifadelerini dengelemek için parasal genişlemeye ilişkin bir sonraki adım konusunda ekonomik verilere bağlı kalacaklarını da vurgulacağı tahmininde bulunan gazete, Fed başkanının basın toplantısında piyasadaki yanlış algılamaların önüne geçmek isteyeceğini yazdı.

Gazetedeki haberde, Bernanke’nin bir yandan tahvil alımında azaltmaya gitme kararını haklı çıkaracak şekilde ekonominin nasıl geliştiğini anlatırken, diğer taraftan tahvil alımlarının azaltılmasının genişletilmesi konusunda daha fazla ekonomik gelişmeye bağlı kalacaklarını söyleyeceğini öngördü.

ABD merkez bankası Fed her ay mortgage ve Hazine tahvili olmak üzere 85 milyar dolarlık tahvil alıyor ve varlık alımlarını, istihdam piyasası ve enflasyonun durumuna göre artırabileceğini veya azaltabileceğini belirtiyor.

Bankanın son toplantı tutanakları, Fed üyelerinin, bankanın tahvil alım programını ne kadar erken sonlandırması gerektiği konusunda görüş ayrılığı yaşadıklarını göstermişti.