Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD’de normal benzinin ortalama fiyatı, Haziran ayından bu yana ilk kez artış gösterdi. Lundberg Survey Inc.’e göre benzinin fiyatı galon başına 12.72 sent yükseliş ile 2.1963 dolara ulaştı.

Kaliforniya merkezli Lundberg Survey Inc.’in gerçekleştirdiği araştırma 6 Şubat’ta sona eren periyodu kapsıyor ve yaklaşık 2,500 dolum istasyonundan elde edilen bilgilere dayanıyor. Fiyatlar bir yıl önceye göre 1.0981 dolar düşük seviyede.

Pompa fiyatları 20 Haziran’dan bu yana Lundberg araştırmalarının tümünde düşüş göstermişti. Perakende benzin, petrol fiyatlarının 2009’dan bu yana en düşük seviyeden toparlanması ile yükseliş gösterdi.

Lundberg Survey Başkanı Trilby Lundberg, “Petrol fiyatı yükseldi ancak sürücülere henüz tam anlamıyla yansımadı. Fiyat birkaç sent daha artabilir” dedi.

Lundberg’e göre araştırma yapılan istasyonlar arasında en yüksek benzin fiyatı galon başına 2.59 dolar ile San Francisco’da görüldü. En düşük fiyat ise 1.82 dolar ile Tuscon, Arizona’da kaydedildi. Normla benzin Long Island, New York’ta ortalama 2.34 dolar seviyesinde. Los Angeles’ta ise 2.56 dolar seviyesinde.