Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Taylandlı milyoner Bee Taechaubol’un Milan’ın yüzde 75 hissesini 1,5 milyar Euro’ya satın alacağı haberleri gündeme gelmişti fakat Berlusconi bu iddiaları reddetmişti.

Taylandlı işadamı Bee Taechaubol, yaptığı açıklama ile Milan’ın hisselerini satın almak konusunda Berlusconi’nin sahibi olduğu Fininvest SpA ile prensipte anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Fininvest SpA tarafından yapılan açıklamada tarafların görüşme halinde olduğu ve herhangi bir anlaşma halinde dahi kulübün Berlusconi’de olacağı söylendi. Yapılan açıklamada nihai anlaşmaya varıldığı ifade edilmedi ve görüşülen hisselerin oranı açıklanmadı.

Taylandlı işadamının yaptığı açıklamada ise “Finansal ortaklarımız tamamen arkamızda ve anlaşmanın tamamlanmasını bekliyorlar” ifadelerine yer verildi. Açıklamaya göre Taechaubol satın alma sürecinin detaylarını sonlandırmak için ülkesine döndü.

Taechaubol ve finansal danışmanlarının üzerinde çalıştıkları plana göre AC Milan hisseleri; Şanghay, Hong Kong ve Milan’da halka arz edilecek. Forbes dergisi Mayıs 2014 tarihli sayısında kulübün değerinin 856 milyon dolar olduğunu belirtmişti.