Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service, İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili erken referanduma gitmesinin ülkenin kredi notunu tehdit edebilecek riskler taşıdığı açıklaması yaptı.

2016 yılında yapılacak bir oylamanın konuyu çevreleyen belirsiz periyodunu kısaltabileceğini belirten Moody’s, öte yandan referandumun İngiltere hükümetinin gerçekleştirmeye çalıştığı değişimleri elde etmesi karşısındaki riskleri artırdığı değerlendirmesinde bulundu. Moody’a, “Bu da hükümetin AB’de kalma isteği üzerinde negatif etki yaratabilir” ifadesini kullandı.

Başbakan David Cameron 2017 yılının sonuna kadar referanduma gidileceği taahhüdü vermişti. Ancak referandum gelecek yıl gerçekleşebilir. Cameron, ülkenin AB üyesi olarak kalma argümanını desteklemek için oylama öncesinde, İngiltere’nin 28 üyeli AB ile ilişkisinde yapacağı değişiklikleri garantiye almak istiyor.

Moody’s, “AB’yi terk etmek İngiltere’nin büyüme görünümü üzerinde negatif etki yaratabilir. AB ile arasında alternatif bir ticaret anlaşması olmaması kredi notuna baskı yapabilir” ifadelerini kullandı.