Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, üç ayın en güçlü günlük kazancının ardından petrol varil fiyatının 40 doların altına inmesiyle düşen enerji şirketileriyle birlikte geri çekildi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, Cum günkü yüzde 2.1'lik yükselişinin ardından, New York saatiyle 09:32'de yüzde 0.3 düşerek 2,084.54 puan seviyesine indi.

New Jersey'de Stifel Nicolaus & Co. piyasa stratejisti ve portföy yöneticisi Kevin Caron, “Hisse senedi piyasaları, küresel manzaraya bağlı olarak ekonomik verilerin oldukça zayıf gelmesiyle bu yıl sinek avladı. Fed'in faiz artırımına başlayacağı bu dönemde, yavaş küresel büyüme görmeye devam ediyoruz ki bu sorun olmaya devam edecek” dedi.

Ham petrol fiyatları, Cuma günü OPEC'in petrol fiyatlarını destekleme amaçlı üretim tavanı belirleme stratejisini terketmesiyle güçlenen petrol arzının artacağına ilişkin spekülasyon ile yüzde 2.7 düştükten sonra, kayıplarını genişletti.

ABD hisse senetleri, Çalışma Bakanlığı, Avrupa Merkez Bankası (AMB) verileri ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmalarıyla birlikte, geçtiğimiz yazdan bu yana en volatil haftasını geride bıraktı.