Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:10'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, bu yılın ilk haftalık kazancının ardından hisselerin ivme kaybetmesi ile birlikte, petrolün kaybını genişletmesinin ardından, seansın son bir saatinde hızlanan satışların etkisiyle değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) yüzde 1.6 düşüşle günü 1,877.34 puandan tamamladı ve son üç ayın en büyük iki günlük yükselişini tamamladığı Cuma günü el ettiği kazancının dörtte üçünü geri verdi. Endeksteki enerji hisseleri Ağustos ayından u yana en hızlı kaybını gerçekleştirdi.  Dow Jones Endeksi 208.29 puan ya da yüzde 1.3 düşerek 15,885.22 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.6 geriledi.

Atlantic Trust Private Wealth Management'tan şef yatırım yetkilisi David Donabedian, "Bugün eski hikaye hakim. Piyasa büyük ölçüde petrol fiyatlarından yön buluyor," dedi ve "Johnson Controls ve Tyco'nun birleşmesi gibi önemli bir haber olmasına rağmen, piyasa buna omuz silkti. Bu, makro faktörlerin baskın hale geldiğini gösteren iyi bir işaret ve piyasada şimdilerde çok fazla bir coşku yok" şeklinde görüş belirtti.

Hisse senetleri, Çin'in yavaşlamasınn küresel büyüme üzerinde baskı oluşturacağı ve düşen petrol fiyatlarının bu baskıyı daha da artıracağı endişeleri ile, 2009'dan bu yana en kötü Ocak ayı performansına yöneldi. S&P 500 Endeksi geçen hafta 21 ayın en düşük seviyesini gördü ve bu ay yüzde 8.5 geriledi.

(23:10'da güncellendi)