Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:20'de güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi, sağlık hizmetleri sektöründeki rallinin, emtia üreticilerindeki düşüşle gölgede kalmasıyla hafif değişirken, yatırımcılar dönemin son gelir raporlarını ve ekonomiye dair yeni ipuçları bekledi.

Sağlık hizmetleri hisse senetleri, yaklaşık üç ayın en kötü iki haftasının ardından ralli yaparken, enerji üreticileri düşük petrol fiyatlarının etkisiyle geriledi. Zayıflayan metal fiyatlar diğer emtia hisselerini de aşağı çekti. Freeport-McMoran Inc., bakır fiyatlarının düşmesi ve şirketin madenlerinden birinin satışı için anlaşmasının ardından yüzde 11 düştü. LendingClub Corp., iç denetleme sonucunda bir kredinin satışında usulsüzlük tespit edilmesi sonucunda CEO'sunun istifa etmesiyle, yüzde 35 düştü.

S&P 500, Şubat ayından beri ilk arka arkaya haftalık kaybının ardından, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.1 yükselerek 2,058.77 seviyesine geldi.

Londra'da CMC Markets Plc. piyasa analisti Jasper Lawler, "Cuma günkü istihdam verisinin ardından Fed'in faiz artırmayacağını görüyoruz. Böylelikle bu risk ortadan kalktı." dedi ve "Yatırımcılar, ilave göstergeler için bu haftaki perakende satış verilerini gözlemleyecek." diyerek görüş bildirdi.

(23:20'de güncellendi)