Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, ABD'de dün açıklanan konut satışları verisinin güçlü çıkası ve bunun sonucu, ABD'de ekonominin yüksek faize dayanabileceğine ve Fed2in para politikasını sıkılaştırabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi sonucu, yedi haftanın en düşük seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,223.48 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 11:03'te 1,228.19 dolaa toparlanarak önceki kapanışına yaklaştı. Metal Salı günü yüzde 1.8 düştü ve düşüşünü beşinci güne taşıyarak, Kasım ayından bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirdi.

Altın mayıs ayında, Fed'in Haziran ya da Temmuz ayında faiz artırımına gidebileceğine ilişkin beklentilerin kuuvetlenmesi ve buna bağlı olarak doların iki ayın en yüksek seviyesine çıkarak altının diğer varlıklara kıyasla cazibesini azaltması ile birlikte sert düştü ve bu yılki kazancını daralttı. Traderlar şimdi, Fed yetkililerinin ekonominin gücünü koruması durumuna faiz artırımını desteklediklerine ilişkina rt arda açıklamalar yapması ile birlikte, Temmuz ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 50'nin üzerinde bir olasılıkla fiyatlıyor.

ABD'de dün açıklanan Nisan ayı birinci el konut satışları verisi 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Yatırımcılar Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Harvard Ünivesitesi'nde yapacağı konuşmayı ve 3 Haziran'da açıklanacak olan kilit önemdeki ABD istihdam verisini bekliyor.