Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Allianz, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Temmuz ayından sonra faiz artırımı için kapıyı açık bıraktığı yorumunda bulundu.

New York'ta Allianz Global Investors ABD yatırım stratejisti Kristina Hooper, Yellen2ın geçen haftaki konuşmasından Temmuz ayından sonra bir faiz artırımı olasılığını gündemde tuttuğunu söyledi.

Hooper, Salı günü Bloomberg television'a yaptığı değerlendirmede, "Fed Başkanı, beklentileri geriye çekmekte çok iyi bir tın kullandı," dedi ve "Yellen'ıntemmuz ayından sonra faşz artırımı için kapıyı açık bıraktığını düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları, Nisan ayındaki toplantıda, ekonominin iyileşmeye devam etmesi ile birlikte, Haziran ayında faiz artırımının mümkün olabileceğini işaret etti. bunun sonucu, Haziran ayının ortasındaki toplantıda Fed'in faiz artırımına gidebileceğine ilişkin beklentiler güçlendi.

Yellen, Cuma günü Harvard Ünivesitesi'nde yaptığı konuşmada, ekonomi ve işgücü piyasasında iyileşmenin devam etmesi ile birlikte, "önümüzdeki aylarda muhtemelen" faiz artırımının uygun olacağını söyledi ve merkez bankasının faizi "temkinli bir şekilde" artıracağına dikkat çekti.