Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 (23:10'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağına yönelik değişen beklentilerin etkisiyle sıçradı. S&P 500 Endeksi Şubat ayından beri en uzun kayıp serisini durdurdu.

Hisse senetleri, İngiltere İşçi Partisi milletvekili Jo Cox'un seçim bölgesinde öldürülmesinin ardından, iki tarafın da Brexit kampanyalarına devam etmelerine ara verilmesiyle, yüzde 1'lik düşüşten sıçradı. İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğine devam etmesinden yana olan Jo Cox'un öldürülmesi, seçmenlerin Avrupa Birliği'nde kalma yönünde oy kullanacakları beklentilerini yükseltti.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.3 yükselerek 2,078.09 puana geldi ve yüzde 2.3'lük beş günlük düşüşünü sonlandırdı. Endeks ayrıca son 50 gündeki ortalama fiyatının üzerine yeniden tırmandı. ABD endeksi, bu yıl beşinci defa yüzde 1'lik kayıplarını silerek yükseliş kaydetmiş oldu.

Londra'da EFG Varlık Yönetimi araştırma müdürü Daniel Murray, "Fed oldukça hızlı bir dönüş yaptı. Belli ki Brexit üzerindeki belirsizlik artıyor. Piyasalar da tüm bunları hazmetmeye çalışıyor." dedi.

Fed dün faiz oranı artışı için tahminlerini düşürerek, ekonomik görünümün karışık olduğunu belirtirken, Brexit'in de kararlarını etkilediğini açıkladı. Fed yetkilileri 2017 ve 2018 yıllarında da daha yavaş faiz artışını öngörüyor.

Japonya Merkez Bankası, yerel seçimler ve İngiltere'deki referandum öncesinde ilave teşvik uygulamazken, İsviçre Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası da faiz oranlarını korudu.

(23:10'da güncellendi)