Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hisse senedi yatırımcıları, Fed'in ucuz para politikalarını sürdürmesi ve aynı zamanda Türkiye'de siyasi alandaki durgunlukla beraber, daha önce pek de hoşlanmadıkları gelişen piyasalardan biri olan Türkiye'de, hisse senetlerinin yukarıya dönüş yapacağına ilişkin beklentilerini güçlendiriyor.

Borsa İstanbul'un göstergesi BIST 100 Endeksi'nde, hareketli ortalamalra baz alındığında satış sinyali veren şirketlerin sayısı, Nisan sonundaki seviyesi olan 57'den bire indi. Bu durum, bu ay yüzde 5.9'luk bir ralli yapan gösterge endeksin ivmesine katkıda bulunabilir. Türkiye hisse senetleri halen, gelişen piyasalardaki benzerlerine göre, 2009'dan bu yana en geniş iskontoyla işlem görüyor.

Türkiye hisse senetleri için beklentiler, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının (Brexit) ardından Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin azalması ve buna bağlı olarak gelişen piyas varlıklarına olan talebin artması ile güçlendi. Öte yandan, Türkiye'nin oldukça dalgalı siyasi ortamı, Mayıs ayında yeni başbakanın göreve gelmesi ve hükümetin Rusya ve İsrail ile ilişkileri iyileştirmesinin ardından istikrar kazandı.

GAM UK Ltd. gelişen piyasa hisse senetleri yatırım direktörü Tim Love, "Risk almaya hazırlanıyoruz," dedi ve "Türkiye'nin jeopolitik tansiyonu azaltmaya yönelik adımları yakında meyvelerini verebilir ve yatırımcılar, çekici getiri ortamında, Türkiye riskini almaya başlamalı" şeklinde görüş bildirdi. Love, Türkiye hisse senetleri için "olumlu" tavsiyey sahip ve Haziran sonundaki Brexit'in ardından gelen satış dalgası sırasında Türk varlılarını artırdı.