Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Emlak Konut, darbe girimişinin ekonomiye olan etkisini kırmak için düzenlediği kamyanyanın ayrıntılarını açıkladı. 29 farklı projede düzenlenecek olan kampanyada enflasyona endeksli yapılacak olan satışlarda enflasyonun fazla yükselmesi riskine karşılık faiz 6 ayda yüzde 5, yıllık yüzde 10 ile sınırlanacak. Kampanyada yaklaşık 16 bin konutun satılması ve buradan 10 milyar TL gelir elde edilmesi planlanıyor. Kampanyaya dahil konutların toplam büyüklüğü ise 1.6 milyon metrekare olarak hesaplanıyor. Bu tutar Emlak Konut ile gelir paylaşımı esasına göre yapılıp satılması planlana projelerin üçte birine denk geliyor. Gelir paylaşımı yöntemi ile yapılan ve henüz satışı yapılmamış projelerin toplam tutarı 30 milyar TL’yi buluyor.

AĞUSTOSTA GEÇERLİ OLACAK

Kampanyaya göre; ev bedelinin yüzde 20’si peşin ödenecek, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin ise TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. 1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada satışlarda peşinat ve ilk 12 aylık taksit tutarından Emlak Konut kendi payını almayarak tahsilatın tamamını yüklenicinin proje hesabına aktaracak. 13’üncü aydan sonraki tüm vadeli alacaklar Emlak Konut’a kalacak ve bu vadeli alacaklar yüklenicilerin Emlak Konut’a olan taahhüdünden düşülecek.

‘EV ALMAK İSTEYENE TARİHİ FIRSAT VAR’

Tarihi bir kampanyayı hayata geçirdiklerinin altını çizen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Aldığımız kampanya kararı tarihte bir ilk. Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil. Kampanyamız, konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat” dedi.

Kurum, “Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

3 projede evlerin yanısıra dükkanlar da bulunuyor.


Erdem Aktürk/Gazete Habertürk