Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Altının 2010 ve 2011 yıllarındaki güçlü yükselişi boyunca değerli metalde karlı yatırımlar yapan SkyBridge Capital, bu yıl daha fazla yükseliş bekleyenlere uyarıda bulundu: Fed'e dikkat edin.

Anthony Scaramucci tarafından kurulan yatırım şirketinin kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski'ye göre temel göstergelerin destekleyici olmasına karşın, Fed'in faizleri beklenenden hızlı artırması durumunda altının yükselişi engellenebilir. SkyBridge, şu anda altın ve değerli metallere ilişkin hiçir riske maruz değil.

New York'ta “İnsanların neden yükseliş beklentisinde olduğunu anlıyoruz, 2016'da şimdiye kadar iyi gitti” diyen Gayeski, “Uyarı notunun amacı Fed'in piyasanın fiyatladığından daha hızlı sıkılaştırması durumunda belki de diğer bir ayı piyasası anlamına geleceğini hatırlatmak” diye ekledi.

Altın, finansal piyasalardaki kargaşa, Japonya ve Avrupa'daki eksi faizler ve Fed'in Aralık ayından bu yana hamle yapmaması nedeniyle değerli metale olan yatırımcı talebinin artmasıyla, 2016 yılında en iyi performans gösteren emtiadan biri oldu.