Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, tüketici şirketlerinin hisselerindeki yükselişle birlikte, Çin'in enflasyon verileri öncesi, bölge hisselerinin gösterge endeksinin yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından tırmanışına devam etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:03'te 137.75 seviyesine çıktı. Endeks Pazartesi günü, ABD'de Cuma günü açıklanan Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinin Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin tümünden daha iyiçıkmasının ardından, yüzde 1.3 yükselerek 17 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Endeksteki 10 sanayi grubunun tümü, tüketici ve sağlık-bakım gruplarının öncülüğünde yükseldi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında kayıplaarını korumasının ardından yüzde 0.1 yükselirken, bölgedekidiğer piyasalar da yukarı yönde hareket etti.

Tokyo'da Mizuho Securitis Co. kıdemli teknik analisti Yutaka Miura, "ABD ekonomisinin sağlığı piyasalra destek sağlamaya devam ediyor," dedi ve "Birçok Asya piyasası yeni zirvelerine ulaşıyor ve bunun arkasında ABD ekonomisinin gücü var" şeklinde görüş bildirdi.

Asya hisse sentleri, yıla dalgalı bir başlangıç yaptıktan sonra, bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi, merkez bankalarının para politikalarını daha da gevşetmeleri ve verilerin dünyanın en büyük ekonomisi ABD'ye yönelik güveni daha da güçlendirmesi ile birlikte, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının (Brexit) olumsuz etkilerini giderdi ve Şubat ayında gördüğü en düşük seviyeden yüzde 22 yükseldi. Ancak Japonya'da Topix Endeksi, yendeki yükselişin etkisiyle, halen bu yıl yüzde 15 düştü ve Çin'de Şanghay hisseleri de yaklaşık aynı oranda kaybetmiş durumda.

Güney Kore'de Kospi ENdeksi Salı günü yüzde 0.2 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 ENdeksi yüzde 0.1 tırmandı.