Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, diplomatik çözümler başarısızlığa uğrarsa, Kuzey Kore ile "büyük çatışma"nın mümkün olduğunu söyledi. Ancak senatör John McCain, ABD liderinin askeri harekatın son çare olduğunu anladığını söyledi.

Trump, Reıuters'e verdiği röportajda, "Kuzey Kore ile büyük, çok büyük çatışmaya girme olasılığı var. Muhakkak sorunları diplomatik yolla çözmekten yanayız, ancak bu çok zor," dedi ve komşu ve müttefik Çin'in lideri Xi Jinping'i Kuzey Kore'ye baskı uygulamasından dolayı överek, "Çinli lider çok gayret gösteriyor" şeklinde konuştu.

Trump ayrıca, Güney Kore'nin kendi topraklarında kurulan füze savunma sisteminin maliyetini karşılaması gerektiğini söyleyerek ve ikili ticaret anlaşmasını bozabileceğini söyleyerek bu ülke ile de sorun çıkmasına neden oldu.

Trump bu hafta ABD ulusal güvenlik yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programını sonlandırmaya zorlamak için ekonomik yaptırımlar ve diplomasi üzerinde durdu. Aynı zamanda, ABD, bir uçakgemisi muharebe gücü ve denizaltı göndererek bölgedeki askeri varlığını artırdı ve Kim Jong Un rejimine karşı ilk ateşi açmak için kapıyı açık tuttu.