Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley stratejistleri, Çarşamba günü yazdıkları notta, ABD'de çöp tahvil fiyatlarının son dönemdeki zayıflığının, menkul kıymet düzeltmesinin bir başlangıcı olabileceğini ve yatırımcıların piyasa yönünün tersine fiyatlamada bulunmayı düşünmelerinin gereğini belirtti.  

Adam Richmond liderliğindeki stratejistler, değerlemelerin yüksek ve spekülasyon ile notlanmış tahvil alıcılarının, Fed'in parasal teşviği kaldırarak çöp tahvillere ne kadar baskı yapacağını düşük tahmin ettiklerini bildirdi. 

"Bu yumuşaklığın geçerli bir düzeltmeye dönüşme olasılığı yüksek" ifadesini kullanan stratejistler, kurumsal tahvil değerlemelerine ilişkin giderek artan şüpheci tutuma dahil oldu. PIMCO, Çarşamba günü yayınladığı raporda, yatırımcıların, kurumsal tahviller gibi göreceli pahalı varlıklardansa, Hazine tahvili gibi daha güvenli varlıkları tercih etmesi gerektiğini belirtti. T. Rowe Price Group da bu görüşe katıldı ve "Her şey pahalı" yorumunda bulundu.   

Bloomberg Barclays endeks verisine göre, çöp tahvil yatırımcıları, Hazine tahvillerinin getirisinden ortalama yaklaşık 3.7 yüzdelik puan daha fazla bir getiri elde ediyor ve bu rakam, geçtiğimiz beş yılın ortalaması olan 4.7 yüzdelik puandan bir hayli aşağıda. Değerlemeler hala göreceli olarak yüksek olsa da, risk primleri geçtiğimiz haftalarda daha da yükseldi.