Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil bankacılık sektörünün büyüme, kredilerdeki büyüme, sorunlu krediler anlamında sene başında hedeflenen rakamların üzerinde performans gösterdiğine dikkat çekti.

Erbil "özellikle kredi tarafında bu yıl sektör beklenenden daha iyi performans gösterdi. Biz de ilk 3 çeyrekte TL kredilerde %19'un üzerinde büyüme gerçekleştirdik" dedi..

Sorunlu kredilerin tarihi düşük seviyelerde olduğunu kaydeden Erbil "sermaye yetetlilik oranları da yakın tarihimizde hiç olmadığı kadar yüksek seviyelerde. Dolayısıyla likidite, sermaye, karlılık, aktif kalitesi anlamında 2017'nin ilk 3 çeyreğinde bakalar çok iyi performans gösterdi." diye konuştu.

KGF'nin doğru ve iyi planlanmış bir strateji olduğunu ifade eden Erbil "ekonomik canlanmayı çok hızlı sağladı. Neticelerinde ekonomik büyümenin hız kazanmasıını istiyorduk, ben bu anlamda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi. Erbil, Türkiye'nin 3. çeyrekte % 8.2, 2017'de ise % 6 büyümesini beklediklerini belirtti.