Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kentin kırsal kesiminde gerçekleştirilen temizlik operasyonunun ardından şimdi örgütün kent yapılanmasına yönelik operasyon 23:45 itibari ile başlatıldı. 14 sektöre (bölüm) ayrılan kentte operasyon ilk aşamada 4 farklı noktadan sürdürülecek. 72 saat içinde 3 farklı noktadan daha operasyona destek verilecek. Afrin'in yüzde 65’inde ve ilçe merkezinde kontrol sağlandı.

SIZMA OPERASYONU

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in edindiği bilgilere göre, bölgedeki güvenlik kaynakları, Özel Kuvvetler'e bağlı birliklerin ilk 3 saat içinde kentin 3 noktasındaki kritik noktaların işaretlenmesi ve koordinatlarının netleşmesi için sızma operasyonu başlattı. Operasyona aşamalı olarak Özel Kuvvetler, ÖSO, JÖH, PÖH’ler destek verecek.

HAREKAT PLANI DÜN TAMAMLANDI

TSK tarafından ortak operasyon merkezinde son 72 saat içinde Afrin kent merkezinden alınan fiziki ve havadan görüntülerin eşleştirilmesi ile harekat planlarının akşam 18:00 sularında tamamlandığı ve Zeytin Dalı operasyonunun başaldığı ilk günlerde belirlendiği şekli ile 14 parsele bölünen Afrin kent merkezine operasyon yapılacağı kaydedildi.

Operasyonun kontrol altına alınma ve temizlenme aşamalarının en az 2 ay en fazla 3 ay sürmesi beklenirken kentte olası riskler içinde operasyonel planların hazır olduğu kaydedildi.

Diğer taraftan siviller içinde 2 ayrı senaryo üzerinden çalışmaların tamamlandığı belirtiliyor.