Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(13:35'te güncellendi)

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bir haftadan uzun bir sürenin en güçlü yükselişini gerçekleştirerek Cuma günkü kayıplarını geri aldı. Risk algısındaki iyileşme ve ABD hazine tahvili faizlerinin yükselmesi, euro karşısında dolar talebini artırdı.

Avrupa merkezli traderlara göre ABD'li ulusal güvenlik yetkililerin Kuzey Kore ile ABD arasında olası bir savaşa yönelik korkuları azaltması ardından, yatırımcılar güvenli varlıklarda uzun pozisyonlarını azalttı. Riskli varlıklarda alımlar artış kaydetti.

Euro/Dolar paritesinde iki haftalık ima edilen volatilite göstergesi, Fed'in 24 – 26 Ağustos'ta gerçekleştireceği yıllık sempozyum öncesinde 112 baz puan artarak yüzde 8.79'a tırmandı. Gösterge, kazançlarını azaltmadan önce 8 Mayıs'tan beri görülen en yüksek seviyesini kaydetti. İki haftalık ve bir haftalık volatilite arasındaki fark sert şekilde yükseldi.

Traderlar, bu haftaki Fed tutanaklarında ya da Euro Bölgesi enflasyon verisinin piyasa üzerinde Jackson Hole zirvesinden daha fazla etkili olmasını beklemiyor.

ABD Doları, TSİ 13:35'te euro karşısında yüzde 0.22 değer kazanarak 1.1796 seviyesinden işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.25 artıda 1,159.55 puan oldu.

(13:35'te güncellendi)