Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi ( WTTC ), 2024 yılında seyahat ve turizmin küresel ekonomiye rekor katkı sağlayacağını öngördü.

Konseyin değerlendirmesine göre sektörün küresel ekonomik katkısının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 11,1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Küresel turizm kuruluşunun 2024 Ekonomik Etki Araştırması'na (EIR) göre Seyahat ve Turizm, önceki rekoruna göre ek 770 milyar dolar katkıda bulunacak ve dünya çapında her 10 dolardan birini üreterek küresel bir ekonomik güç merkezi olarak öne çıkacak.

WTTC'nin analizine göre sektörde üç alan öne çıkacak.

Doğrudan seyahat harcamaları, seyahat eylemiyle en açık şekilde bağlantılı olan tüm harcamaları içeriyor. Oteller, turlar ve ulaşımın yanı sıra bu tür hizmetlere yapılan kamu yatırımları bu başlığın altında yer alıyor.

Dolaylı seyahat harcamaları ise bu işletmelerden yapılan harcamaların diğer alanlara etkisini ölçüyor. Otellerin yerel satıcılardan satın aldığı çarşaf ve havlular veya kahvaltı büfesi için toplu olarak satın alınan malzemeler bu kategoriye dahil edilen harcama türleri arasında yer alıyor.

Son olarak, konaklama sektörü çalışanlarının maaşlarını yerel ekonomileri canlandırmak için kullanmalarının etkilerini açıklayan harcamalar yer alıyor.