Advertisement

Halka arz talep toplama sürecinde 689 bin 426 talep ile yatırımcıdan 8.8 kat talep alan Matriks, ilk işlem gününde tavan açıldı. 30-31 Mart tarihlerinde pay başına 28 TL ile talep toplanan Matriks Borsanın açılışıyla birlikte yüzde 10 yükselerek 30.80 liraya çıktı.

Finansal teknoloji alanında halka arzı gerçekleşen ilk firma olan Matriks, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni sonrasında MTRKS koduyla işlem görmeye başladı.

Matriks Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar da başarılı bir halka arz süreci geçirdiklerini ve yoğun bir taleple karşılaştıklarını söyledi.

Yola çıktıkları ilk andan itibaren kendilerini sermaye piyasalarına tedarikçi olmak yerine bir iş ortağı, bir paydaş olarak konumlandırdıklarına işaret eden Tutar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Halka açılmak bizim için 18 yıllık bir hayal, dolayısıyla şirket kurulduğundan beri bir anlamda buna hazırlanıyorduk. Fiili hazırlığımızı ise son bir kaç ayda yaptık. Yatırımcı ilgisinde bizim de çok mutlu olduğumuz bir rakama ulaştık, 689 bin 426 talep aldık, bizim için çok değerli. Halka arz miktarımız 8,8 kat talep aldı. Bu hem heyecan verici hem de sorumlulukları ve hedeflere bağlılıkları daha çok artırıyor."

Tutar, Matriks olarak, yeni dönemde halka arz ile birlikte kurumsal kimliklerini daha da güçlendireceklerini belirtti.