Advertisement
HABERLER ABONE OL

A Group CEO'su Suat Durkan, Swarovski ailesi ile Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu 12 ülkede akıllı ulaşım sistemlerini birlikte inşa etmek için işbirliğine gittiklerini belirtti. Avusturyalı Swarovski ailesinin sahibi olduğu merkezi Avusturya Viyana'da bulunan Swarco Futurit firmasının sokak, cadde ve park aydınlatma bölümünü satın alan A Group, aydınlatma ürünlerinin Türkiye'de üretilmesi ile ilgili adım attı.

Durkan, "Ekim 2020'de Ankara'da başlattığımız üretim neticesinde şu ana kadar Avusturya, Almanya, İsveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İrlanda ve Lüksemburg'a armatür ihracatı gerçekleştirdik. Armatürlerimiz Swarco'nun ofislerinin bulunduğu toplamda 52 ülkede satışa sunulacak. Diğer ülkelerle görüşmeler de devam ediyor" dedi.

Ankara'daki tesisi 48 milyon lira yatırımla kurduklarını ifade eden Durkan, yıllık yaklaşık 100 bin aydınlatma armatürü üretim kapasiteleri bulunduğunu belirterek, firmanın tam kapasite üretime geçtiğinde doğrudan 70 kişiyi istihdam edeceklerini sözlerine ekledi.