Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ursula von der Leyen, Twitter hesabından Avrupa Birliği liderlerine yaptığı sunum hakkında paylaşımda bulundu.

Leyen paylaşımında, Avrupa Birliği’nin 1 Aralık 2020- 25 Mart 2021 tarihleri arasında yaklaşık olarak 77 milyon doz Kovid-19 aşını 33 ülkeye ihraç edildiğini açıkladı.

Avrupa Birliği’nin Küresel Erişim Programı (COVAX)’a 31 milyon doz aşı temin ettiği bilgisini veren Leyen, AB’nin COVAX'ın lider donörü olduğunu kaydetti.

Sunumda, AB üyesi ülke vatandaşlarına bu zamana kadar toplamda 62 milyon doz Kovid-19 aşısı uygulandığı, AB nüfusunun yüzde 4.1’ine denk gelen 18,2 milyon kişinin ise aşının 2. dozunu olduğu bilgisine yer aldı.

AB, ihraç ettiği aşıları ihtiyaç halinde geri gönderilmesini planlıyordu

Avrupa Birliği'nden24 Mart'ta yapılan açıklamada, AB'nin var olan ihracat kurallarını güçlendirerek AB'den aşı ithal eden ülkelerin gerektiğinde aşıyı geri göndermelerini isteyebileceği belirtilmişti. Kurallar aynı zamanda, ülkenin aşılanma oranına ve salgının durumuna göre ihracata izin verilip verilmeyeceğini de belirleyecek.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yayımladığı yazılı açıklamada, "AB vatandaşları için aşının zamanında ve yeterli teminini sağlamalıyız. AB diğer ülkelere aşı ihraç eden tek ve en büyük OECD üyesi ama bu yol iki taraflı olmalı" dedi.

Düzenleme özel olarak hiçbir ülkeyi hedef almazken, İngiltere'nin en büyük hedeflerden biri olacağı düşünülüyor.