Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fiat Chrysler ve PSA Group operasyonlarını birleştirmek için Avrupa Birliği’nin onayını alarak dünyanın en büyük dördüncü araba üreticisi olmaya hazırlanıyor.

Avrupa Komisyonu’nun belirttiğine göre, şirketin Fransa ve İspanya’da araba üreteceğini ve araba tamir üretim merkezlerini rakiplerinin kullanımına da sunacağı taahhüdü, birleşen şirketlerin küçük van üreticilerine karşı artan gücüne dair endişeleri azalttı.

Avrupa Komisyonu Rekabet Komisyoneri Margrethe Vestager e-mail ile paylaştığı bir açıklamada, “Ufak ticari araçlar pazarına rekabetçi bir şekilde erişmek, Avrupa’da birçok küçük ve orta ölçekli şirket için önemli.” dedi.

AB’nin birleşmeyi onaylaması, iki orta ölçekli şirketin büyük bir şirket olmak için anlaşmasından neredeyse bir yıl sonra gerçekleşti. Hissedarlar da farklı toplantılarda oy kullanarak şirketlerin ‘Stellantis’ ismiyle birleşmesine onay verdi.

İki şirket ortak yayımladığı bir bildiride, komisyonun kararını sıcak bir şekilde karşıladıklarını belirtirken anlaşma sürecinin 2021’i ilk çeyreğinin sonlarına doğru sonlandırılacağını belirtti.