Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD, Fransa'nın Google, Apple Inc., Facebook Inc. ve Amazon.com Inc. gibi ABD merkezli büyük teknoloji şirketlerine yönelik dijital hizmet vergisine karşılık 2.4 milyar dolarlık Fransız ürününe tarife getirmeyi planlıyor.

Ticaret Temsilciliği tarafından Pazartesi günü yapılan yazılı açıklamada “Fransa'nın dijital hizmet vergisi ABD'li şirketlere karşı ayrımcılık yapıyor.” dendi.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, Avusturya, İtalya ve Türkiye'ye de benzer dijital vergiler için soruşturma başlatıp başlatmamayı değerlendirdiklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump TSİ Perşembe günü ABD'nin Arjantin ve Brezilya'dan yaptığı çelik ve alüminyum ithalatına tarife uygulanacağını açıklamıştı.

Lighthizer, “Ticaret Temsilciliği'nin bugünkü kararı, Birleşik Devletler'in ABD'li şirketlere karşı ayrımcılık yapan ya da bu şirketlere uygunsuz yük getiren dijital vergi uygulamalarına karşı harekete geçeceğine dair net bir sinyal veriyor. ABD Ticaret Temsilciliği, -ABD şirketlerini adil olmayan şekilde hedef alan- Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde artan korumacılıkla mücadele etmeye odaklı.” dedi.

Tarifeler halk yorum süresinin dolmasının ardından 2020 başında uygulamaya alınacak.