Advertisement
HABERLER ABONE OL

Trump ve Jinping'in G20 zirvesinde gerçekleştirdikleri ve şimdilik ek tarife olmayacağı konusunda anlaştıkları görüşmelerine piyasaların tepkisinin olumlu olacağı belirtiliyor.

Singapur'daki NatWest'te Kıdemli Stratejist olan Mansoor Mohiuddin iki ülke arasındaki ateşkesin yatırımcı algısını destekleyeceğini belirtti. Uzman "finansal piyasalar ticaret geriliminin azalmasına rağmen Fed'den faiz indirim beklentilerini sürdürecek. Riskli varlıklar -Borsalar, emtiayı gelişen piyasalar- ralli yaparken güvenli liman dolar, yen ve frank düşük performans gösterebilir" değerlendirmesini yaptı. 

UOB Varlık Yönetimi'nden Patrick Wacker, "G20 zirvesinden görünürde olumlu sonuç çıkmasına ve riskli varlıkları kısa süreli destekleyecek olmasına rağmen ticaret gerilimini tamamen sonlandıracak temel bir çözüme ulaşılmadı." yorumunu yaptı.  

Credit Agricole’dan Valentin Marinov gelişmiş piyasa para birimlerinin de yükselebileceğini ifade etti. Euro, yen, Avustralya dolarının yükselebileceğini söyleyen uzman bu anlaşmayla FED'in temmuz ayında faiz indirim gerekliliğini azaltabileceğini, bu nedenle gelecek olan ISM ve istihdam verilerinin öneminin arttığını belirtti.

JP MORGAN

Melbourne'de JP Morgan Stratejisti olan Kerry Craig "Çinli şirketlere teknoloji satışı yasağının kalkması beklentilerin ötesinde birşeydi. Piyasanın tepkisi de pozitif olacak. Piyasalarda rahatlama olsa da net bir anlaşma olmadan bu rahatlama kısa vadeli olacak" dedi. 

Oanda Analisti Alfonso Esparza "ticaret iyimserliği güvenli liman altına olan talebi azaltacak ve fiyatlar üzerinde baskıya neden olacak" yorumunu yaptı. 

AXA Investment Managers Kıdemli Ekonomisti David Pages ise "yeni bir gerilim olmaması Fed'in sert bir indirim döngüsüne girme ihtimalini de azaltıyor, bu yıl Eylül ayından başlayarak iki faiz indirimi olabilir" diye konuştu.