Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de TÜFE revizyonları küçük değişikliklerle piyasalarda rahatlama sağladı. Cuma günü revize edilen hükümet verileri, ABD'de aylık tüketici fiyatlarının Aralık ayındaki ilk tahminlerden daha az arttığını gösterdi.

ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Aralık ayında yüzde 0,3'den yüzde 0,2'ye revize edildi. Manşet enflasyona ilişkin rakamdaki revizyonlar minimum düzeyde oldu.

Ancak Kasım ayı verileri yukarı yönlü revize edilerek yüzde 0,1'den yüzde 0,2'ye yükseldi.

Öte yandan, Çalışma İstatistikleri Bürosu verileri, gıda ve enerji ürünleri hariç tüketici fiyatlarının 2023'ün son üç ayında yıllık bazda yüzde 3,3 oranında arttığını gösterdi.

Sorunsuz bir revizyon, faiz oranlarını düşürmeye başlamadan önce fiyat baskılarının sürdürülebilir bir şekilde azaldığına dair daha fazla kanıt arayan ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri için bir rahatlama sağlayacak.

Enflasyon geçen yılın ikinci yarısında hızlı bir şekilde yavaşladı ve Fed yetkilileri bu hızlı ilerlemenin sürdürülüp sürdürülemeyeceğine dair şüphelerini dile getirdi. Açıklamanın ardından hisse senedi vadeli işlemleri yükselişe geçti. Hazine tahvilleri ise dalgalandı.