Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in kilit taleplerinde çok yavaş ilerleme olması, müzakerelerde olumlu bir sonuç elde edilip edilmeyeceğine dair şüpheleri artırıyor.

Trump bu hafta, Çin'in Xi'nin taahhütte bulunduğunu iddia ettiği büyük miktarda ABD tarım ürünlerini satın almadığı yolundaki şikayetini tekrarladı. Konuya yakın Çinli kaynakların belirttiğine göre, Çin’in tarım ürünleri alımını artıracağına dair bir anlaşma yapılmadı.

Öte yandan, Çin'in temel talebi olan ABD'nin telekomünikasyon devi Huawei Technologies Co.'ya yönelik davranışında da bir ilerleme olmadı.

Bu gelişmelerle birlikte, kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,01 artışla 27.222,97 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,36 primle 2.995,11 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,27 yükselişle 8.207,24 puan seviyelerinde seyretti.

ABD'de açıklanmaya başlayan şirket karlarına dair zayıf beklentiler,ikinci çeyrek şirket bilançolarına ilişkin tedirginlikler ve ticaret savaşına yönelik belirsizlikler yatırımcı iştahına olumlu yansımıyor.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, "Para politikasını hafifletmek ABD ekonomisindeki yavaşlamaya karşı sigorta olabilir ancak durgunluk riskinin gerçekten yüksek olduğuna inanmak zor" dedi.