Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ilk kez işsizlik maaşından faydalanmak için baş vuranların sayısı, Mart ayında başlayan koronavirüs pandemisinden bu yana ilk kez 1 milyon seviyesinin altına geriledi. Bu durum, ekonomik toparlanmanın, koronavirüs enfeksiyonlarının yavaşladığı bir ortamda hız kazanmakta olduğunu işaret ediyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilk işsizlik maaşı başvuruları, 8 Ağustos haftasında 228,000 düşerek 963,000'e geriledi. İşsizlik maaşından faydalanmaya devam edenlerin sayısını gösteren süregelen başvurular, 1 Ağustos haftasında 15.5 milyona inerek Nisan başından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, işsizlik maaşı başvurularının söz konusu dönemde 1.1 milyon ve süregelen başvuruların ise 15.8 milyon seviyelerinde çıkması bekleniyordu.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında görülen beklenenden daha büyük düşüş, yeni virüs vaka sayılarındaki azalmanın ardından geldi ve bu durum, birçok yönden virüs öncesi seviyelerin altında kalan ekonomi için koronavirüsü kontrol altına almanın ne denli önemli olduğunu işaret ediyor.