Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 1 trilyon dolarlık altyapı teklifinin bu hafta onaylanacağına ilişkin inancını yine dile getirdi.

Pelosi, Demokratlar içinde de fikir ayrılıklarına neden olan altyapı paketiyle ilgili uzlaşma tesis edeceğini belirtti.

Pelosi ABC televizyonuna konuştu.

Çerçeve anlaşma sağlanmıştı

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Beyaz Saray ve Kongre’deki Demokratların Başkan Joe Biden’ın ekonomik planının maliyetini karşılamak için bir “çerçeve” üzerinde anlaşmaya vardıklarını söylemişti.

Schumer, Perşembe günü Beyaz Saray’da Hazine Bakanı Janet Yellen ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ile birlikte katıldığı basın toplantısında yaptığı kısa açıklamada anlaşma hakkında detay vermişti. Schumer, anlaşmanın sadece Demokratların bir araya getirmekte zorlandıkları sosyal programlara yönelik kapsamlı harcamalar paketinin “gelir tarafında” olduğunu söylemişti.

Pelosi, “Bu ilerlemekte olduğumuzu gösteriyor. Büyük bir gelişme sağladık” demişti.

Schumer, Yellen ve Pelosi’nin yorumları, Biden’ın Çarşamba günü, ekonomik planlarını oyalama ya da başarısızlığa uğratma tehdidi taşıyan, vergilerden harcamalara, çeşitli anlaşmazlık noktalarının bazılarını çözüme kavuşturma amacıyla bir grup ılımlı ve yenilikçi Demokratla düzenlediği toplantıların ardından gelmişti.