Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Group Inc. New York Borsası ve Nasdaq ile rekabet edecek yeni hisse senedi borsasının destekçileri arasına katıldı.

Members Exchange'e yatırım yapacaklar arasına en son katılan şirketler, Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, bu iki Wall Street bankası ve trading şirketi Jane Street Capital LLC oldu.

Daha öncesinde finans sektöründen dokuz önemli isim, 24 Temmuz'da faaliyete geçecek ABD'li yeni borsayı destekliyordu. Yeni borsa Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) onayını bekliyor.MEMX CEO'su Jonathan Kellner, “Masanın etrafında bu yatırımcılara sahip olmak, bize kılavuzluk etmeleri ve desteklemeleri büyük bir şey ifade ediyor ve bize büyük bir başarı şansı verdiğini düşünüyorum. Bu sermaye toplama borsasın faaliyete geçmesi için para toplanmasıyla ilgili değildi. Bu aslında daha fazla stratejik yatırımcıyı dahil etmekle ilgiliydi.” dedi.

MEMX'in ilk destekçileri Citadel Securities, Virtu Financial Inc., Bank of America Corp. ve E*Trade Financial Corp. gibi kurumlar, şirketin temellerini mevcut borsaların ücretlendirme politikası nedeniyle atmıştı.