Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de iş dünyası faaliyeti Eylül ayında güçlü genişlemesini sürdürdü ve durgun bir seyir izleyen Avrupa'ya göre daha iyi bir performans gösterdi. Bu veri ayrıca üçüncü çeyrekte ekonomide sağlam bir yukarı hareketi işaret ediyor.

ABD'de imalatçılar ve hizmet sağlayıcılardan oluşan bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında, önceki ay 54.6 ile 17 ayın zirvesine ulaştıktan sonra hafifçe gerileyerek 54.4 seviyesinde gerçekleşti. 50 seviyesinin üzerinde çıkan bu veri sektörde büyümeyi işaret ediyor ve Avrupa'da 50 seviyesine çok yakın çıkan verilere kıyasla durumun daha iyi olduğunu gösteriyor.

IHS Markit başekonomisti Chris Williamson, "ABD verileri, ekonominin, 2. çeyrekteki gerilemenin ardından 3. çeyrekte sıçrama yaptığına ilişkin işaretleri destekliyor," dedi ve "Ancak riskler halen önümüzdeki aylarda aşağı yönlü eğilim gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

İmalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) söz konusu dönemde beklentilere paralel çıkarak 53.5 ile Ocak 2019'dan beri en yüksek seviyesinde gerçekleşirken, hizmet PMI 54.6'ya gevşedi.