Advertisement
HABERLER ABONE OL

ALİ ÇINAR/CİNER MEDYA GRUBU ABD TEMSİLCİSİ

ABD Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı Reta Jo Lewis, Bloomberg HT'nin konuğu oldu. Lewis, geçen ay Türkiye'deki ziyaretlerinin çok başarılı ve olumlu geçtiğini belirterek, TÜSİAD, AmCham ve TAİK gibi önemli iş örgütlerinin yöneticileriyle görüşme imkanın olduğunu dile getirdi.

ABD Eximbank'ın, Türkiye dahil dünyadaki ortakları ile ilişkileri gözden geçirerek tekrar yeniden sağlam ilişki kurmasının önemine değinen Başkan Lewis, "Ortaklarımıza istihdamı destekleme sözümüz olduğunu hatırlattık" dedi.

Lewis, hem ABD'de hem Türkiye'de küçük işletmelerin ekonominin önemli parçası olduğunu vurguladıklarını belirterek, Afrika'daki projelerine destek sağlamak için Türk şirketleri ile bazı görüşmeler yaptığının altını çizdi.

"Projelerin büyük kısmı destek görecek" diyen Lewis, Afrika'daki Amerikalı temsilcileri ile de koordineli çalıştıklarını söyledi.

ABD Eximbank'ın Başkan Biden'ın Rusya'ya karşı aldığı yaptırım kararlarını desteklediğinin altını çizen Lewis, "Bütün federal kurumlar olarak ortak bu konuda çalışıyoruz" dedi.