Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AND hisse senetleri, güçlü çıkan konut verilerinin ekonomiye ilişkin iyimserliği güçlendirmesinin ardından gün içi rekor zirvesini gördü. Ancak hisseler daha sonra Çin ve ABD'ye ilişkin endişelerin ön plana çıkması sonrası sonrası geriledi.

ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, son dört seansın üçünde Şubat ayında gördüğü rekor seviyenin üzerine kısa süreliğine üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Banka ve enerji hisseleri, endeksteki düşüşe öncülük etti. ABD'de Ticaret Bakanlığı, Çinli teknoloji devi Huawei Technologies Co.'ya yeni yapırımlar getirerek ticari çiplere girişini yasakladı.

ABD hisseleri, bu yıl koronavirüsten dolayı tarihinin en hızlı ayı piyasasını gerçekleştirdikten sonra güçlü bir yükseliş yaptı ve S&P 500 Endeksi rekor hızda sıçrama gerçekleştirmeye yöneldi. Beklenenden daha iyi çıkan ekonomik veriler ve şirket kârları, toparlanmanın şekillenmekte olduğu yolundaki iyimserliği destekledi. Ancak ABD'de teşvik görüşmeleri çıkmaza girdi ve dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasındaki gerilim, ABD'nin Çinli teknoloji devi Huawei Technologies Co.'ya yeni yaptırımlar getirmesi sonrası daha da arttı.

LPL Financial kıdemli piyasa stratejisti Ryan Detrick, "Bu hareket, yatırımcılara ekonomi ve hisse senedi piyasasını bir kez daha hatırlattı," dedi ve "Ekonomi daha iyi, verilerin çoğu iyi. Ancak bu durum hisse senetlerinde tarihi zirveleri makul kılmıyor" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi TSİ 17:50'de 6.35 puan ya da yüzde 0.19 düşerek 3,375.61 puana inerken, Dow Jones Endeksi 135.44 puan ya da yüzde 0.49 düşüşle 27,712.30 puana ve Nasdaq Endeksi 3.33 puan ya da yüzde 0.03 kayopla 11,126.40 puana geriledi.