Advertisement

ABD hisse senetleri, Kongre'nin yeni teşvik paketine ilişkin müzakerelere başlaması ve Avrupa Birliği (AB) liderlerinin kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varmasının ardından yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Şubat ayı sonlarından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Şirket kârları ve olumlu aşı haberlerinin olumlu havayı desteklemesi ile birlikte, endeks 26 Haziran'dan bu yana yüzde 8 ralli yaptı. IBM Corp. hisseleri, satışların tahmin edilenden daha fazla çıkmasının ardından sıçrama yaptı. United Airlines ve Texas Instruments kapanış sonrası finansallarını açıklayacak.

Öte yandan teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi diğerlerine göre daha düşük bir performans gösterdi. Endeks, teknoloji şirketlerinin bu haftanın ilerleyen dönemlerinde kârlarını açıklayacak olmaları ile birlikte yatay seyretti.

S&P 500 Endeksi TSİ 16:55'te 21.64 puan ya da yüzde 0.67 yükselerek 3,273.48 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 279.71 puan ya da yüzde 1.05 yükselişle 26,960.58 puana ve Nasdaq Endeksi 12.66 puan ya da yüzde 0.12 yükselerek 10,779.75 puana ulaştı.

CMC Markets Asia Pacific Pty baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Piyasa, özellikle teknoloji hisseleri, hem iyi hem kötü haberler üzerine ralli yapıyor. Bu durum bize her şeyin gerçeklerden değil ivmeden kaynaklandığını gösteriyor" dedi ve "Daha da yükselmeden önce kaydadeğer bir geri çekilme görüleceği yolunda endişeler var, ancak şu anda trenin önünde duramazsınız ve bu tren Nasdaq 100 Endeksi." değerlendirmesinde bulundu.