Advertisement

Fundstrat Global Advisors LLC'ye göre ABD hisse senetlerinde görülen dalgası tarihi seyre bakılacak olursa bir gün daha sürebilir.

S&P 500 Endeksi geçen iki seansta yüzde 4.3 düşmesine karşın koronavirüs korkusunun zirveye çıktığı Mart düşüğünden beri yüzde 53 artıda bulunuyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi Perşembe ve Cuma günleri boyunca yüzde 6.4 düştü. Teknik stratejist Robert Sluymer, bu sert düşüşler ve üç günlük İşçi Bayramı hafta sonu dikkate alındığında daha fazla düşüş riski bulunuyor.

Sluymer, notta "'Üç gün kuranı'nın çalıştığını görürsek şaşırmayız. Sert satış dalgaları panik satışı yapanların çıkması için genellikle en az üç gün sürüyor." dendi.

Volatilitedeki eş zamanlı artışla birlikte bazı büyük sermayeli şirketlerin güçlü performansı ve alışılmışın dışında yüksek opsiyon hacmi sonrasında, ani bir şekilde arka arkaya düşüşler yaşandı. Bazı stratejistler bunu uzun vadeli bir düşüşten ziyade sadece köpüğün silinmesi olarak görüyorlar. Fundstrat ise son düşüşü sağlıklı bir konsolidasyon olarak görüyor.

Sundial Capital Research Inc.'in kurucusu Jason Goepfert, özellikle Nasdaq'ın zirve noktalardan çok hızlı düşme eğiliminde olduğunu belirtti. Cuma günkü notunda "Eğer bu gerçekten bir zirveyse gelecek haftalarda neredeyse dümdüz bir aşağı yönlü hareket olabilir." diye uyarıda bulundu.