Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, ABD Başkanı Joe Biden tarafından ocak ayı ortasında duyurulan 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs teşvik planını, Mart ortasında güvenli şekilde geçirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Schumer, “Paketi gelecek ay, gelecek 1,5 ay içinde geçirmeye çalışacağız” dedi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise geçen haftaki açıklamasında paketin yeni yönetimin görevinin ilk iki haftasında geçmesini umduğunu belirtmişti.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, mart ayında milyonlarca kişinin işsizlik sigortası ödemelerinin süresinin dolacağını hatırlatarak, Cumhuriyetçilerin bazı maddelerine tepki gösterdiği paketin acil şekilde geçmesinin önemini vurguladı. “Aşı dağıtımı için yeterli fonlamaya sahip olmadığımız bir noktaya gelebiliriz” diyen Psaki, Biden’ın konunun aciliyetini hem Demokratlara hem de Cumhuriyetçilere bizzat aktardığını söyledi.

Her ne kadar Demokratlar son seçimle Senato çoğunluğunu kazanmış olsa da, paketin kabul edilebilmesi için Cumhuriyetçilerin de desteği gerekiyor. Demokratlar bu nedenle özel bir bütçe düzenlemesini kullanarak bu süreci hızlandırmaya çalışmayı planlıyor. Bu arada eski Fed Başkanı Janet Yellen’in Hazine Bakanı olarak atanmasına Senato’dan onay çıktı.