Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, koronavirüsün aşırı volatiliteyi tetiklemesine karşın Perşembe günü ABD finans piyasalarının açık kalmasını istediğini yineledi. Mnuchin, pandemi kaynaklı ekonomik hasardan sert etkilenmesi beklenen mortgage şirketlerine yardıma odaklandığını ekledi.

Üst düzey finansal regülatörlerle görüşen Mnuchin, hisse senedi ve diğer varlıklarda işlemlerin devam etmesinin "en iyisi" olacağı konusunda federal kurumlar arasında fikir birliği olduğunu söyledi. Görüşmede Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton ve diğer kurumların liderleri de bulundu.

Piyasalarda geçen iki haftada görülen çalkantıyla birlikte Wall Street'te hükümetin işlemleri durdurabileceği yönünde bir söylentisi başladı. Mnuchin, geçen hafta ABD Başkanı'nın piyasaları açık tutmayı planlamasına karşın işlem saatlerini kısaltabileceğini açıklayarak spekülasyonu güçlendirdi.

Hazine Bakanı Perşembe günü konuya açıklık getirdi: Piyasaların açık kalmasını sağlamak için düzenleyiciler ve borsalarla çalışarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her ne sebeple olursa olsun regülatörlerin piyasanın tüm işlem saati boyunca açık kalamayacağını belirlediği bir noktaya gelirsek, işlem saatlerini kısıtlamayı düşünebiliriz, ancak tercih etmiyoruz." dedi.