Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Abu Dabi liman işletmecisi AD Ports, nakliye, lojistik, liman ve navlun hizmetleri konusunda işbirliği yapmak için Tosyalı ile mutabakat zaptı imzaladı.

İki şirketin, potansiyel olarak Türk çelik üreticisi Tosyalı’nın ihracat operasyonlarını desteklemek için yeni liman tesislerine yatırım yapabileceği belirtiliyor.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı mutabakatla ilgili; “Tosyalı Holding olarak, ürünlerimizi hızlı ve etkin bir şekilde pazara sunabilecek, ülkemiz ihracatının büyümesine katkıda bulunabilecek nakliye ve lojistik tesisleri devreye almayı hedefliyoruz. AD Ports Group da uluslararası hedeflerimizle eşleşen ve birinci sınıf bir filo tarafından desteklenen geniş bir hizmet ve uzmanlık yelpazesi sunan güçlü bir ortak” diyerek gerçekleştirilecek iş birliğinin Türkiye’nin ihracatına katkı sağlama potansiyeline işaret etti.

AD Ports Grup Genel Müdürü ve Grup CEO'su Mohamed Juma Al Shamisi de, “AD Ports Group, Türkiye'nin lider çelik şirketi ve Afrika'nın en büyük çelik üreticisi Tosyalı ile bu anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyor. Anlaşmamız yenilikçi dijital teknoloji ile desteklenen eksiksiz bir nakliye, lojistik ve liman hizmetleri paketi sunmamızı sağlıyor. Bu nitelikteki küresel anlaşmaları sürdürmemizi sağlayan Birleşik Arap Emirlikleri liderliğinin desteği ve rehberliği için minnettarız" diyerek iş birliğinden doğan memnuniyetini dile getirdi.

2006 yılında kurulan AD Ports'un internet sitesinde verdiği bilgilere göre şirketin 10 adet liman ve terminali bulunuyor.

Şirketin hizmet verdiği alanlar arasında konteyner, genel kargo, Ro-Ro, deniz hizmetleri, konteyner dışı yük, sıvı ve gaz yakıt, depolama, cruise gemileri, yolcu ve kuru dökme yük bulunuyor.