Advertisement
HABERLER ABONE OL

Akbank sistemlerinde yaşanan teknik sorunlar etkisini devam ettirirken bankadan gelen açıklamada sorunun bir siber saldırıdan kaynaklandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve müşteri bilgilerine yönelik güvenlik problemi olmadığını açıkladı.

Bankadaki teknik kesintilerden banka müşterileri de olumsuz etkilenirken, 6 Temmuz tarihli kredi kartı ödemelerinin 1 gün ötelendiği de duyuruldu.

Bankada iki gündür etkili olan teknik sorun banka hisselerinin negatif ayrışmasına da neden oldu. Sabah seansında bankacılık endeksinde yüzde 1'e yakın artış kaydedilirken, Akbank hisseleri ise yüzde 0,4'e yakın düşüş gösterdi.

"Herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır"

Bankadan yapılan son yazılı açıklamada, “Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir” denildi.

Akbank müşterileri sosyal medya başta olmak üzere birçok platformdan yaşanan aksaklıkla ilgili şikayetlerini ve siber saldırı olduğu yönündeki şüphelerini dile getirirken bankanın ve müşterilerin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmadığı vurgulandı.

Kredi kartı ödemeleleri ötelendi

Akbank, internet sitesinden yayımladığı bir açıklamada 6 Temmuz vadeli veya taksit tarihli ticari ve tüketici kredilerinde faiz işletilmeyeceğini ve işleyen faizin geri ödeneceğini duyurdu.

Banka, internet sitesinden yaptığı açıklamada erteleme için “ana bilgisayardaki teknik sorundan kaynaklı kesintileri” gerekçe gösterdi.

Bankadan yapılan açıklamada, müşterilere ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacağı belirtildi. Gelişmelere paralel olarak ilave önlemler alınacağı da açıklandı.

Banka, sistemlerinde yavaşlama ve kesinti yaşandığını açıklamıştı

Akbank, 6 Temmuz'da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sistemlerinde teknik sorun yaşandığını duyurmuştu.

Yapılan açıklamada ilgili birimlerin çalışmalarına devam ettiği belirtilmişti.