Advertisement
HABERLER ABONE OL

Akbank 2020 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 302 milyon 666 bin TL konsolide net kar elde etti.

Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, Akbank 2020 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 302 milyon 666 bin TL konsolide net kar elde etti.

Bankanın geçen yılın aynı dönemindeki konsolide net karı 1 milyar 407 milyon 736 bin lira olarak gerçekleşmişti.

Öte yandan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle andığını belirten Binbaşgil, salgından etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu olağanüstü mücadelede ön saflarda yer alan başta sağlık çalışanları olmak üzere herkese teşekkür ettiğini ifade eden Binbaşgil, "Akbank olarak sağlam finansallarımız, güçlü teknolojik altyapımız ve nitelikli çalışanlarımızla bu olağanüstü süreçte önceliğimiz, kesintisiz hizmet ve müşterilerimizin yanında olmak." ifadesini kullandı.

Çalışanların büyük bir kısmının, bu sayede hızla uzaktan çalışmaya başladığını aktaran Binbaşgil, sahada hizmet vermeye devam eden çalışanlar için de başta sosyal mesafe ve hijyen uygulamaları olmak üzere birçok önlem aldıklarını kaydetti.

Binbaşgil, "Tüm Akbanklılar büyük bir özveriyle müşterilerimizin her türlü ihtiyacı için onların yanında olmayı sürdürüyor. Bu zorlu süreçte ülkemizin, toplumumuzun, müşterilerimizin yanında olmanın ve onların hayatlarını kolaylaştırmanın öneminin farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Salgın sürecinde Akbank'ın müşterilere sunduğu imkanlarla ilgili olarak Binbaşgil, "Akbank 72 yıllık bir banka ve müşterileri sayesinde var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerinin her zaman yanında olmaya devam edecek. Bu zorlu süreci müşterilerimizle birlikte geride bırakacağız." ifadelerini kullandı.