Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Alman sigorta şirketi Allianz SE’nin Aviva’nın Polonya birimini 2,5 milyar euroya satın almayı kabul ettiği belirtildi.

İngiliz merkezli Aviva Plc. tarafından yapılan açıklamaya göre anlaşmanın yasal onaya tabi olduğu ve sürecin 12 ay içinde tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

Aviva CEO’su Amanda Blanc, 2020 yılı temmuz ayında göreve gelmesinden bu yana, şirketin Singapur'daki biriminin çoğunluk hissesini yaklaşık 2 milyar dolara satmayı kabul etti. Blanc ayrıca, İtalya, Fransa ve şimdi de Polonya'daki birimlerin elden çıkarılması konusunda ilerleme kaydetti.

Blanc yaptığı açıklamada, "Ana işletme olmayan bu sekiz birimin satışı toplam 7,5 milyar euro nakit gelir sağlayacak. Borç azaltma planımızda önemli ilerleme kaydettik ve zamanla hissedarlarımıza önemli bir sermaye dönüşü yapacağız." dedi.

Söz konusu anlaşmanın tamamlanmasının ardından Allianz’ın Polonya'nın en büyük beşinci sigorta şirketi olacağı belirtildi. Hayat sigortası ve emekli maaşları sistemi üzerine kurulu olan Aviva’nın Polonya biriminin, ayrıca ING Groep NV ve Banco Santander SA ile bir dağıtım anlaşması bulunuyor.

Allianz aralık ayında, Westpac Banking Corp.’un genel sigorta birimini 552 milyon dolar karşılığında satın almayı kabul etmişti. Şirket bu ayın başlarında, Aviva’nın İtalya’daki genel sigorta birimini 330 milyon euro karşılığında satın aldığını duyurmuştu.