Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre hükümet 2020 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 1'den yüzde 1.1'e yükseltti.

Nüfusunun yaşlanırken, “dijitalleşmeye ve iklime daha duyarlı” hale geldiği bir dönemde Almanya hükümeti, yatırımlar ile Avrupa'nın en büyük ekonomisinin rekabetçiliğini korumayı taahhüt etti.

Yılın ilk önemli resmi değerlendirmesi gelirken, Almanya için en kötünün geride kaldığı yönündeki sinyaller artıyor. Ekonomik faaliyetlere ilişkin anketler yükselişi işaret ederek büyümenin 2020'de yavaşça hız kazanabileceğini gösteriyor.

Otomobil sanayisi düşüşteyken resesyondaki imalat sektörünün büyümeyi geçen yıl yüzde 0.6 ile 2013'ten beri en zayıf seviyeye çektiği bir ekonomi için bu iyi haber.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, “Beklentiler iyileşti fakat mevcut büyüme tatmin edici değil. Büyüme, rekabetçilik ve üretkenliği güçlendirmeliyiz. Ancak o zaman gelecekte lazım olacak yatırımları görebiliriz.” dedi.

Yapılan açıklamaya göre hükümet dijital altyapı ve ulaşım gibi alanlarda 2023'e kadar 160 milyar eurodan (176 milyar dolar) fazla yatırım yapacak.

Hükümetin resmi tahminine göre Almanya ekonomisi 2021 yılında yüzde 1.3 büyüyecek. Almanya'nın yeni resmi tahminleri Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) geçen hafta yayınladığı tahminlerine paralellik gösteriyor.