Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın en büyük ekonomisinde özel sektör hizmet sektörünün yardımıyla ancak büyüme kaydetti. Hizmet sektörünün güçlü seyri imalattaki olumsuz görünümü dengeledi.

IHS Markit tarafından Çarşamba günü açıklanan verilere göre Almanya'da imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Temmuz'da 43.1 puan (Beklenti: 45.2) ile sert daralmayı işaret etti. İmalat sektöründeki faaliyet 7 yılın düşüğüne geriledi.

"Teknik resesyon ihtimali arttı"

IHS Markit ekonomisti Phil Smith, "Almanya imalat sektörünün sağlığı Temmuz'da kötüden daha kötüye gitti." dedi ve verinin teknik resesyon ihtimalini artırdığının altını çizdi.

Güçlü hizmet sektörüyle Almanya ekonomisinin başını "şimdilik suyun üzerinde tutabildiği" söyleyen Smith, bununla birlikte hizmet sektöründe bile şirketler arasındaki endişelerin arttığına ilişkin sinyaller geldiğini belirtti.

Almanya'da hizmet sektörü PMI göstergesi Temmuz'da 55.4 seviyesinde gerçekleşerek 55.3'lük beklentiyi aştı. PMI verisinde 50 ve üzeri büyümeyi işaret ederken, bu seviyenin altı sektörde daralmayı gösteriyor.

IHS Markit verilerine göre Fransa imalat PMI da Temmuz'da 50 puan ile sınır seviyesinde gelerek sektör için uyarı verdi. Fransa'nın imalat göstergesi bir önceki ay 51.3, bir önceki yılın aynı döneminde ise 53.3 idi.