Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya'da artan vakalara karşın karantina seçeneği gündeme geldi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesindeki koronavirüsün durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmelerde karantina seçeneğini dışlamadıklarını belirtti.

Spahn, ülke çapında artan koronavirüs vakalarını ulusal acil durum olarak niteleyerek, salgının bir hafta öncesine göre daha ciddi bir durum aldığını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında, "ulusal acil durumdayız" diyen Spahn, aralarında sokağa çıkma yasağının da bulunduğu sıkı kısıtlama önlemlerinin değerlendirilebileceğini belirtti.

Almanya'da yeni kısıtlamalar

Son dönemde yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluğu hızla artan Almanya yeni Kovid-19 tedbirleriyle aşılama oranını artırmayı planlıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in perşembe akşamı açıkladığı bir dizi tedbir ile birlikte restoran, bar ve kamuya açık etkinliklere giriş için aşı ya da Kovid-19’u atlatmış olma şartı aranacak. Almanya’da Kovid-19 vaka sayısı perşembe günü 65 bini ilk kez aşarak rekor kırdı. Yoğun bakımda yatan Kovid-19 hastası sayısı ise mayıs ayı seviyelerine yükseldi.

Aşılanmamış kişilere karşı kısıtlamalar Avrupa genelinde de artmaya başlamıştı. Yunanistan aşılanmamış vatandaşlarına yönelik kısıtlama tedbirini genişletirken Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da yasaklar artırıldı. Aşılanmamış kişilere yönelik en sert tedbirler uygulayan Avusturya’da ise yasaklara uyulması için polis kontrolü yapılıyor. Hollanda ise kısmi karantina uygulamasına devam ediyor.