Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Konu hakkında bilgisi olan kişilere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, birimi desteklemek ve gelecekte çevre dostu bir çelik formunun yerel üretimini sağlamak için mali destek sağlama konusunda yeşil ışık yaktı.

Halen geniş bir yardım paketi tartışılırken, çelik üreticisi ve politikacılar hükümet fonundan yaklaşık 2 milyar euro likidite ve en az 3 milyar euro destek paketi üzerinde çalışmalar yürütüyor. Fakat, Thyssenkrupp ve Almanya’nın maliye ve ekonomi bakanlıkları konu ile alakalı yorum yapmaktan kaçındı.

Bir zamanlar Alman endüstriyel uzmanlığıyla eşanlamlı olan Thyssenkrupp, sektörde kalabilmek için mücadele ediyor. Pandemi, halen 100 binden fazla çalışanı olan şirkette köklü yapısal sorunları derinleştirdi. Şirketin çelik bölümü, Asya'dan ucuz çelik ithalatı yapılması nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya.

Görüşmeler gizliliğini koruduğu için kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kişi, Alman hükümetinin bir hidrojen geliştirme programı kapsamında fosil içermeyen çelik üretimi için gereken 10 milyar euroluk geçişin yaklaşık yüzde 30 ila 40'ına eşdeğer bir hibe sunmaya hazır olduğunu aktardı.

Ayrıca, Thyssenkrupp’un yeşil-çelik projesine ek olarak, Alman hükümetinin bu yılın başlarında pandeminin neden olduğu likidite krizinden kurtarmak için kurduğu WSF fonu ile de görüştüğü söylendi.