Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD Hazine tahvili faizinin yükselmesiyle sert düşüş kaydettikten sonra yatırımcıların Fed yetkililerinin yorumlarına odaklanmasıyla biraz toparlanma gösterdi. Gram altın da yükselen Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarını takip ederek biraz yükseldi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, ekonominin işsizlik ve enflasyon hedeflerinden hala çok uzakta olduğunu ve merkez bankasının varlık alım programını azaltması için gereken koşulların sağlanmasının zaman alacağını söyledi.

ABD Hazine tahvili faizinin geçen hafta bir yılın zirvesine tırmanmasıyla, merkez bankasının bu artışın ekonomik toparlanmaya zarar vermemesi için adım atacağına dair spekülasyonlar da artmıştı.

Tahvil piyasasında yaşanan gelişmeler şüphesiz Fed’in de dikkatini çekiyordur. Eğer tahvil faizlerinin artmasını engellemek için bir adım atılacak olursa altın fiyatlarının yeniden yükseldiğini görebiliriz. Guardian Gold İş Geliştirme Yöneticisi John Feeney

Ons altın fiyatı

Altın, haftaya ons başnıa 1.735 dolar civarında başladıktan sonra kademeli bir yükselişle 1.760 dolara kadar ulaşmıştı. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin yükselmesiyle beraber bu seviyeden sert bir düşüş yaşayan değerli metal, 1.710 dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

Brainard’ın açıklamalarından destek bulan altın yeniden yükselerek 1.735 dolar civarında hafta başına göre yatay bir seyir izliyor.

Gram altın fiyatı

Haftaya 415 TL civarında başlayan gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşle 401 TL’ye kadar geriledikten sonra dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip etti.

Gram altın, salı günü yükselmesine rağmen hafta başından bu yana yüzde 1’den fazla yükselişle 410 TL civarında bulunuyor.