Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, üç günlük yükselişin ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın işsizlik ile ilgili yorumlarıyla düşüşe geçtikten sonra gün içerisinde yükselerek yatay seyire geçti. Gram altın hafta başında yükseldikten sonra dalgalı bir seyir izlerken, gümüş ise salı günü akşam saatlerinde başlayan düşüş eğilimi sonrasında perşembe günü yükselişe geçti.

Jerome Powell, New York Ekonomi Kulübünde yaptığı bir konuşmada ABD’nin istihdam piyasasının tamamen bir toparlanmadan hala çok uzak olduğunu söyledi ve kanun yapıcılar ile özel sektöre işçileri destekleme çağrısında bulundu.

Ons altın, 2021 yılında ilk 6 haftanın 4’ünü düşüşle kapatırken, Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi için bastırmasıyla bu haftayı yükselişle kapatmaya doğru ilerliyor. Üç günlük yükselişin ardından düşüşe geçen ons altın, 1.840 doların altına geriledikten sonra yükselerek 1.845 dolar civarında yatay seyrediyor.

Gümüş, bu haftaya ons başına 27 doların altında başladıktan sonra ciddi bir yükseliş kaydederek neredeyse 28 dolar seviyelerine kadar ulaşmıştı. Salı günü akşam saatlerinden sonra düşüş eğilimine geçen gümüş, perşembe günü yeniden yükseldi.

Gram altın, haftaya 410 TL civarında başladıktan sonra küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve Dolar/TL ’deki yatay seyirle beraber 420 TL’ye kadar yükselmişti. Küresel altın fiyatlarını takip eden gram altın da yatay bir seyir içerisinde.

Dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının izlediği sıkı para politikasıyla 28 Ocak’tan bu yana yüzde 4,62 değer kaybederken gram altın ve ons altın, kurdaki düşüş ile beraber ayrışıyor.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın işsizlik ile ilgili yorumlarıyla TSİ 11:20'de yatay seyirle ons başına 1.844 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altın düşüşe rağmen bu haftayı kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın bu haftaya 410 TL civarında başladıktan sonra hafta başından bu yana yüzde 2 yükselişle 420 TL’ye kadar ilerledi. Gram altın küresel altın fiyatların ve dolar/TL’deki yatay seyirle beraber perşembe günü 418 TL civarında bulunuyor.

Gümüş fiyatı

Gümüş bu haftaya yükselişle başladıktan sonra düşüşe geçerek tüm haftalık kazançlarını geri verdi. Haftalık yüzde 0,37 aşağıda olan gümüş, perşembe günü yüzde 0,9 yükselişle ons başına 27,26 dolar civarından işlem görüyor.