Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD Başkanlık seçimleri ve Fed toplantısı haftasına girilirken, kazançlarını korudu.

Külçe altın, bazı eyaletlerde adayların kafa kafaya gitmesine karşın Joe Biden’ın son anketlerde Donald Trump’ın önünde olmasıyla, Asya piyasalarındaki işlemlerde yatay seyretti.

New York Times ve Siena College’ın düzenlediği anketlere göre, Biden Pensilvanya, Arizona, Florida ve Wisconsin gibi eyaletlerde başkanlık yarışını önde götürüyor. Bunlar, 2016 yılında Trump’ı başkanlığa taşıyan kilit eyaletler olmuşlardı.

Altın fiyatları, ABD Başkanlık seçimlerinde sona yaklaşırken bir miktar düşüş yaşamıştı. Geleneksel güvenli liman Ekim ayını da bir miktar düşüşle kapatarak art arda üçüncü ayını da kayıpla kapatmış oldu. Böylece ons altın Nisan 2019’dan beri yaşadığı en uzun kayıp serisini gerçekleştirmiş oldu

Altın fiyatları Ağustos ayındaki rekor seviyeden sonra düşüş yaşasa da, yatırımcıların ABD seçimlerine odaklanmasıyla birlikte külçe altın destekli Borsa yatırım fonlarındaki pozisyonlar hala tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Para piyasaları tarafındaysa Fed’in 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı var. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin bir çoğuna göre, Fed varlık alım programını bu yıl ya da gelecek yıl hızlandırmayı düşünmüyor.

Spot altın, Cuma günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 08:10’da yüzde 0.1 değer kaybederek ons başına 1,876.92 dolar seviyesine geriledi. Gümüş yüzde 0.8 değer kaybederken, platinum yüzde 0.7 yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta yüzde 1.2 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.1 yukarıda.